Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημέρωση σχετικά με την απομάκρυνση της προκατασκευασμένης αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων.


Σε συνέχεια όσων συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης για τις κτιριακές υποδομές του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων και μετά την απομάκρυνση από το προαύλιο της προκατασκευασμένης αίθουσας εκδηλώσεων, η οποία παρουσίαζε πολλά τεχνικά προβλήματα, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την ανάγκη δημιουργίας στο σχολείο αίθουσας εκδηλώσεων σύγχρονων προδιαγραφών.

Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων διεκδικούμε για τους σημερινούς και τους αυριανούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου αξιοπρεπείς, ασφαλείς και κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ένα σύγχρονο σχολείο πρέπει να διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία θα χρησιμοποιείται για τις σχολικές εκδηλώσεις, τη διεξαγωγή του μαθήματος της φυσικής αγωγής και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών κατά τις βροχερές ημέρες και θα αποτελεί ζωντανό κι ελκυστικό για τους μαθητές χώρο εντός του σχολείου. 

Είμαστε αντίθετοι σε λύσεις προσωρινές, οι οποίες αποκτούν στη συνέχεια μόνιμο χαρακτήρα, μεταθέτουν χρονικά στο αβέβαιο μέλλον τη δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων και υποβαθμίζουν την ποιότητα της σχολικής ζωής.

Έχοντας συναίσθηση των αυξημένων μαθητικών αναγκών της περιοχής που υπάγεται στα όρια του 1ου γυμνασίου ζητάμε να υπάρξει σοβαρός και μακρόπνοος σχεδιασμός ως προς το ζήτημα της σχολικής στέγης, λαμβανομένης υπόψιν της δυναμικότητας του κτιρίου και του προαυλίου.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας . 

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων