Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση για έναρξη της Σχολής Γονέων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε για την έναρξη της Σχολής Γονέων του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) του Δήμου Βριλησσίων, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΟΚΠΑ:


"Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ξεκινάει στις 27/9/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, με την αξιόλογη και έμπειρη συνεργάτη μας κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ  και με Θέμα: ‘ Βullying ή σχολικός εκφοβισμός’

Ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα ίδια τα παιδιά μας. Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα. Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας είναι:
  • Χειρονομίες, σπρωξιές, ξυλοδαρμοί.
  • Φραστικές επιθέσεις, βρισιές, απειλές, προσβολές.
  • Εκβιασμοί, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων.
  • Κλοπές.
  • Σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση.
  • Αποκλεισμός από παρέες, παιχνίδια, δραστηριότητες.

Η γνωστή σε όλους παιδοψυχολόγος και ψυχολόγος κα Καππάτου Αλεξάντρα κάθε χρόνο κάνει την πρώτη διάλεξη – συζήτηση κατά την έναρξη και την λήξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων για (5) συνεχόμενα έτη.
Την ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη της και την προτίμηση της αλλά και για την τιμή που μας κάνει. Η εμπειρία της και η εξειδικευμένη γνώση της είναι πολύτιμα εφόδια για όλους μας.

Συμμετοχές στο τηλ : 210-8045564 και 210-6135611"