Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Απουσίες κατά την επαναλειτουργία των σχολείων




Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων θα υπάρχει η δυνατότητα μαθητές και μαθήτριες που έχουν ειδικό λόγο να μην προσέλθουν στο σχολείο χωρίς να προσμετρώνται οι απουσίες.
Ειδικός λόγος υπάρχει όταν στο σπίτι συνοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας (όπως έχουν οριστεί οι ευπαθείς ομάδες από την Επιτροπή) ή άτομο που νοσεί και δηλώνεται από τον γονέα/κηδεμόνα στο σχολείο.
Αρκεί απλή δήλωση προς το σχολείο. Δεν προβλέπεται προθεσμία, αλλά σίγουρα η ενημέρωση του σχολείου το συντομότερο δυνατόν, εφόσον είναι ήδη γνωστός ο ειδικός λόγος, θα βοηθήσει στον έγκαιρο προγραμματισμό και την κατανομή των μαθητών σε τμήματα σύμφωνα με τις νέες οδηγίες (ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, τήρηση αποστάσεων).

Επίσης, δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (μπορείτε να τη δείτε εδώ) για την καταχώριση των - προμετρώμενων και μη - απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά την επανέναρξη των σχολείων σε καθημερινή βάση. Λόγω της καθημερινής καταγραφής των απουσιών απαιτείται η άμεση ενημέρωση του σχολείου από τους γονείς/κηδεμόνες σε περίπτωση που ο μαθητής ή μαθήτρια απουσιάσει για οποιονδήποτε λόγο.