Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Plogging στη Ρεματιά

Το «plogging» είναι μια σουηδική λέξη, είναι συνδυασμός του jogging - τζόκινγκ με το picking up (σουηδικά: plocka upp) - μαζεύω, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: «μαζεύω» και «τρέχω». Είναι μια νέα τάση άθλησης, που συνδυάζει το χαλαρό τρέξιμο - περπάτημα  και τη φροντίδα του περιβάλλοντος με τη συλλογή μικρών σκουπιδιών,  μια δράση στη φύση που γρήγορα έσπασε τα όρια της Σκανδιναβίας και πλέον έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Την Κυριακή 5 Μαΐου και ενόψει της 4ης διάσχισης Ρεματιάς Χαλανδρίου-Πεντέλης που θα γίνει στις 19/5, κάνουμε plogging στην πεζοπορική διαδρομή.

Η δράση θα γίνει με συνεργασία της Φυσιολατρικής Κίνησης Βριλησσός, της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων και με άλλες συλλογικότητες της πόλης. Ο Δήμος Βριλησσίων (υπηρεσία πρασίνου) θα υποστηρίξει αυτή την δράση με την παροχή εργαλείων και την αποκομιδή των σκουπιδιών που θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο σημείο στην Λεωφόρο Πεντέλης.

Για τρείς ώρες θα δουλέψουμε περπατώντας μικροί και μεγάλοι στη Ρεματιά – «τις ομορφιές της γειτονιάς μας».  Η Ρεματιά είναι ένας τόπος δίπλα μας μεγάλης φυσικής ομορφιάς και αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τον ευρύτερο αστικό ιστό του λεκανοπεδίου.

Οι συμμετέχοντες πεζοπόροι θα έλθουν σε επαφή και θα ενημερωθούν για τις αλόγιστες ανθρώπινες  παρεμβάσεις, οι συνέπειες των οποίων εντείνονται από την εν πολλοίς αδιαφορία της πολιτείας, μη δίνοντας την βαρύτητα που αρμόζει στο Προεδρικό Διάταγμα  659/Δ/1995 που χαρακτηρίζει τη Ρεματιά ως προστατευόμενη περιοχή και τοπίο. Επίσης θα μάθουν για τις ενέργειες του Βριλησσού για την πιστή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος, με προτεραιότητα στα σημεία που δυσκολεύουν και την πεζοπορία στην Ρεματιά.

Η συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει, στις 9.00 το πρωί στο café restaurant Μπάκας, Λεωφόρος Πεντέλης και Αγίας Σκέπης, Νέα Πεντέλη
Από τον Βριλησσό θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την δράση αυτή στην σελίδα το συλλόγου: http://www.vrilisos.gr/ στις 30/04.
Συντονιστική ομάδα Βριλησσού: Μανώλης Δάβαρης, Νικολέττα Νικολοπούλου, Δημήτρης Μπρίκας, Διαμαντής Παπαδόπουλος
Αυτήν μας την  προσπάθεια   συμμετέχει και στηρίζει ο σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ