Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε σχετικά  με την  το χρόνο πρωινής προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο  σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων.

 
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ Οι μαθητές προσέρχονται έγκαιρα στο χώρο του σχολείου (10' πριν χτυπήσει το κουδούνι), παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση και προσευχή και συντάσσονται με ησυχία και τάξη.
Εφ' όσον καθυστερήσουν οφείλουν να περάσουν από τη Διεύθυνση, προκειμένου να πάρουν άδεια να εισέλθουν στην τάξη τους. Αν δεν γίνουν δεκτοί στην τάξη παίρνουν απουσία που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Μαθητής γίνεται δεκτός μόνο αν συνοδεύεται από τον κηδεμόνα του ή προσκομίσει σχετικό σημείωμα του κηδεμόνα στη Διευθύντρια που να δικαιολογεί επαρκώς την αργοπορία (πχ επίσκεψη σε γιατρό). Ο κηδεμόνας οφείλει παράλληλα να ειδοποιήσει τηλεφωνικά το σχολείο για να ελεγχθεί το γνήσιο του σημειώματος. Οι μαθητές πηγαίνουν χωρίς καθυστέρηση στις αίθουσες διδασκαλίας. Με την έναρξη του μαθήματος ο απουσιολόγος σημειώνει στο απουσιολόγιο τους απόντες. Μαθητής που καθυστερεί αδικαιολόγητα δεν γίνεται δεκτός και οφείλει να παρουσιαστεί στο γραφείο της Διεύθυνσης. Ο μαθητής μπορεί να γίνει δεκτός σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ συνεργασία με καθηγητή που αποδεικνύεται με ανάλογο δικαιολογητικό σημείωμα). Αν  μαθητής που βρίσκεται στο χώρο του σχολείου απουσιάσει   τότε αυτό θεωρείται σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.