Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΠΑ



 

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                          

ΓΡΑΦΕΙΟ TYΠΟΥ

10-10-2017

Νέες υπηρεσίες στήριξης εφήβων και γονέων από τον ΟΚΠΑ

 

Νέες υπηρεσίες στήριξης των έφηβων συμπολιτών μας και των γονέων τους παρέχει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) του Δήμου Βριλησσίων. Συγκεκριμένα:

  • Από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη, ώρες 18:30-20:00μ.μ., πραγματοποιείται ο α’ κύκλος συναντήσεων γονέων (ομάδα 10 ατόμων) με εκπαιδευτικό-ψυχοθεραπευτή, διάρκειας 1,5 ώρας.

Σκοπός είναι τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες να διευρύνουν την οπτική τους μέσα από τις αφηγήσεις και τις παρεμβάσεις των μελών της ομάδας, αλλά και να αξιοποιήσουν τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν, κατανοώντας τον τρόπο που αλληλεπιδρούν στη προσωπική τους ζωή.

  • Συναντήσεις εφήβων Γυμνασίου-Λυκείου οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με μαθησιακές δυσκολίες με ειδικό εκπαιδευτικό, μία Τρίτη το μήνα, ώρες 16:00-18:00μ.μ. (απαραίτητη προϋπόθεση για το σχηματισμό της ομάδας είναι οι δηλώσεις συμμετοχών).

  • Ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ’ Γυμνασίου, Α’&Β’ Λυκείου (διάρκειας 45’) κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα, ώρες 19:30-21:00μ.μ.

  • Εργαστήριο επαγγελματικής συμβουλευτικής (8-20 ατόμων) κάθε δεύτερη Παρασκευή, ώρα 18.30μ.μ. (συνολικά τέσσερις τρίωρες συναντήσεις).

Απευθύνεται σε εφήβους 12-16 ετών και έχει ως στόχο την εξερεύνηση των ενδιαφερόντων του νέου και πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του.

 

Χώρος διεξαγωγής όλων των παραπάνω προγραμμάτων είναι τα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων, Λ. Πεντέλης 62, ισόγειο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε όποια από τις ομάδες επιθυμείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-8045564.