Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ https://enosigoneon-vrilissia.blogspot.gr/

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
 

Βριλήσσια 20.09.2017
 
 
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

Προς:

Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Χ. Λόντο

Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Α. Φαλούκα

Δ/ντρια 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, κ. Ε. Σύρμα

Δήμαρχο, κ. Ξ. Μανιατογιάννη

Αντιδήμαρχο Παιδείας & Εθελοντισμού, κ. Σ. Χαντζάρα

Πρόεδρο της Β΄ Σχολικής Επιτροπής, κ. Α. Εγκολφόπουλο

 

 

ΘΕΜΑ: «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ»

 

Αξιότιμοι/μες  Κύριοι &Κυρίες

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το σοβαρότατο ζήτημα της απουσίας δεύτερης εξόδου κινδύνου στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων. Είναι ένα ζήτημα που χρονοβορεί έτη και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητααφού παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας ως γονείς, δεν γίνεται αντιληπτή η επικινδυνότητά του και το επείγοντης άμεσης επίλυσής του.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 58185/2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α΄) και όπως έχει επικαιροποιηθεί με τη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ  ΥΠ ΑΡΙΘΜ 16/2015, άρθρο 3 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2326/29.10.2015),απαιτούνται για τα εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης δύο εναλλακτικές οδεύσεις διαφυγής με τις αντίστοιχες εξόδους κινδύνου μεπλάτος των εξόδων 1,40m& 0,90m,εφόσον το πλήθος ατόμων πουφιλοξενούν είναι από 201 μέχρι 350 άτομα,όροι που συντρέχουν στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων αφού σε αυτό φοιτούν 300 μαθητές/τριες. Επίσης σύμφωνα με την ίδια διάταξη η παροχή όδευσης διαφυγής ανά μονάδα πλάτους (0,60m) καθορίζεται σε 60 άτομα για τις κατακόρυφες οδεύσεις (κλιμακοστάσια, ράμπες), που σημαίνει ότι σε περίπτωση κινδύνου από τη σκάλα του εν λόγω κτιριακού συγκροτήματος («διώροφο» κτίριο που φθάνει τον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας) μπορούν να κατέβουν το πολύ 100 άτομα!

 

Σε συνέχεια των επανειλημμένων επισημάνσεων και οχλήσεων, πρόσφατα το ζήτημα τέθηκε στη Δημοτική Αρχή στη συνάντησή μας ως «Ένωση Γονέων& Κηδεμόνων Βριλησσίων», στις 04.05.2017, με το χαρακτηρισμό του επείγοντος από πλευράς μας, ώστε να επιλυθεί μέσα στο καλοκαίρι που ακολουθούσε. Επίσης έχει τεθεί υπόψη της Δημοτικής Αρχής και με την 786/27.01.2015επιστολή,προς το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, της προηγούμενης Διεύθυνσης του Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, ως πρώτο αίτημα. Έτσι με την παρούσα επιστολή θέλουμε,επίσης, να κάνουμε κοινωνούς της αγωνίας μας και την εγγύτερη Διοίκηση του Υ.ΠΕ.Π.Θ..

 

Επανερχόμαστε λοιπόν για πολλοστή φορά με μεγάλη ανησυχία και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής της δεύτερης εξόδου κινδύνου.

 

Μπορεί εσείς, ως Αρχές να έχετε τυπικά την ευθύνηγια την ασφάλεια των μαθητών/τριών, αλλά εμείς ανησυχούμε ουσιαστικά, γιατί θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών μας την ανύποπτη στιγμή του ενδεχόμενου κινδύνου.

 

Ελπίζουμε να προβείτε από πλευράς σας σε αποτελεσματικές ενέργειες και αναμένουμε την απάντησή σας.

 

 

 

Μετά τιμής
 
 

 
Ο Πρόεδρος                                                                                                   Η Πρόεδρος
της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων                                                             του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Βριλησσίων                                                                                                   1ου Γυμνασίου Βριλησσίων
 
Παύλος Αρβανίτης                                                                                         Λίλιαν Γούβαλη - Μοσχόβου