Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έκθεση Βιβλίου | 14-15-16 Μαΐου | Πάρκο ΤΥΠΕΤ - Μίκης Θεοδωράκης

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης διοργανώνει 3ημερη έκθεση βιβλίου στις 14 - 15 και 16 Μαΐου 2015 πλαισιωμένη από ομιλίες καταξιωμένων συγγραφέων με μουσική επένδυση από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος (πάρκο Μίκης Θεοδωράκης) 
Ενημέρωση των γονέων και παιδιών για τις επιπτώσεις και τα φαινόμενα που απορρέουν από την οικονομική κρίση και στο Δήμο μας, από το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14 Μαΐου 2015 | 18.30
Παρουσίαση των Δομών Αλληλεγγύης του Ο.Κ.Π.Α από το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Αναλυτική ενημέρωση από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνικό Ανθρωπολόγο και Ψυχολόγους για τις επιπτώσεις στον κοινωνικό τοπικό ιστό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καθώς και παρουσίαση της αξιολόγησης και της όποιας παρέμβασης έχει σημειωθεί από πλευράς κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου  στη τοπική κοινωνία και στα σχολεία.
Στη παρουσίαση συμμετέχει και ψυχολόγος από το Κοινωνικό Ιατρείο του γειτονικού Δήμου Χαλανδρίου, ώστε να γίνει σύγκριση των μεγεθών σε όλα τα επίπεδα του προβλήματος, ανάμεσα στις δύο τοπικές κοινωνίες. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Παγκόσμιο» και τις εκδόσεις Πατάκη θα γίνουν οι παρακάτω ομιλίες-συζητήσεις:

15 Μαΐου 2015 | 19:00
Παρουσίαση του βιβλίου «Ποτέ, μα ποτέ ξανά» με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό από τη συγγραφέα κ. Λίτσα Ψαραύτη.


16 Μαΐου 2015 | 19:30
Παρουσίαση του βιβλίου «Ήθελα μόνο να χωρέσω» με θέμα τις διατροφικές διαταραχές από την συγγραφέα κ. Στέλλα Κάσδαγλη.

* Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του  Ο.Κ.Π.Α του Δήμου Βριλησσίων.