Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

μSoft - 1η Συνάντηση (επίδοξων) νεαρών προγραμματιστών

1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων - 30/11/2013, 6:00 μμ
 
Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας της υπό σύσταση κοινότητας νεαρών προγραμματιστών θα λάβει χώρα στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, στις 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μμ. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (Europe Code Week, 25-30 Νοεμβρίου 2013 http://codeweek.eu/ ) και θα είναι μια ευκαιρία για όσους μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων που επιθυμούν να ενημερωθούν και να ασχοληθούν με προγραμματισμό και ανάπτυξη λογισμικού.
Η εκδήλωση / συνάντηση των μ-Soft Βριλησσίων είναι η πρώτη εκδήλωση που βάζει την Ελλάδα στο σχετικό χάρτη! http://codeweek.eu/map/. Πρόκειται για μιά εβδομάδα «ευαισθητοποίησης» που οργανώνει η ΕΕ, προκειμένου να ενημερωθούν-κινητοποιηθούν ομάδες του πληθυσμού της για να ασχοληθούν με προγραμματισμό υπολογιστών.
Στην συνάντηση θα μιλήσουν γονείς που εργάζονται ως προγραμματιστές Η/Υ (και το κάνουν με πολύ κέφι!) καθώς και μαθητές λυκείου που ασχολούνται ήδη με προγραμματισμό και στην συνέχεια θα λάβει χώρα ένα πρώτο εισαγωγικό συμμετοχικό -διαδραστικό "μάθημα" , για τα παιδιά του Γυμνασίου.
Σας περιμένουμε όλους!