Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Τέλος της σχολικής χρονιάς 2008-2009 (ΑΠ)

Από την σχολική χρονιά 2007-2008 το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, έχει ενεργό, συνεχώς και περισσότερο, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Η φετινή χρονιά 2008-2009 είχε πολλές δραστηριότητες.
Θα τις περιγράψω για να τις θυμηθούμε και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για την σχολική χρονιά - 2009-2010 - που έρχεται.
Επελέγη από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) να γίνουν ξανά εκλογές, παρότι είχε θητεία μόνο έναν χρόνο, με κύριους στόχους :
α) την μεγαλύτερη δραστηριοποίηση Γονέων (συμμετοχή γονέων Α τάξης) και
β) την ψήφιση για αλλαγή του καταστατικού του συλλόγου
Αυτό και έγινε με τις εκλογές που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2008, εξελέγη νέο ΔΣ με γονείς και από την Α τάξη του Γυμνασίου και επίσης ψηφίστηκε με συγκέντρωση πολλών υπογραφών (περισσότερη συμμετοχή από την απαιτούμενη) η αλλαγή του καταστατικού του συλλόγου κάτι το οποίο εκκρεμούσε από πολύ καιρό.
Το νέο ΔΣ δραστηριοποιήθηκε για μια σειρά θέματα τα οποία με αρκετή προσπάθεια είχαν θετική έκβαση.  Αναφέρω ενδεικτικά :
> Την επιλογή και προσπάθεια να υπάρξει δημιουργική συνεργασία με τον Διευθυντή του Γυμνασίου  αλλά και τον Σύλλογο των καθηγητών.
> Την προσπάθεια να βαφτεί το σχολείο με χρώματα οικολογικά και σε συνδυασμούς χρωμάτων θετικούς για τα παιδιά.
> Την προσπάθεια να ενεργοποιηθούν ομάδες δραστηριοτήτων των παιδιών με τον συντονισμό των καθηγητών τους.
> Την προσπάθεια να συστηματοποιηθούν θέματα που δημιουργούσαν προβλήματα (μετακινήσεις, εκδρομές).
> Την διενέργεια των περιπάτων και των εκδρομών, όπως προβλέπεται.
> Την συμβολή του συλλόγου για συνάντηση Γονέων και Καθηγητών για αντιμετώπιση προβλημάτων.
> Την διενέργεια Σχολικών Συμβουλίων, όπως προβλέπεται.
> Την προσπάθεια να λειτουργήσει ο θεσμός της Ενισχυτικής διδασκαλίας.
> Την συνεχή προσπάθεια για βελτίωση αίθουσας και υποδομών.
Σημειώνουμε πως την φετινή χρονιά δεν λάβαμε επιχορήγηση για τις εκδηλώσεις μας από τον Δήμο παρά την υπόσχεση (πέρυσι είχαν δοθεί 1.200 ευρώ) δηλαδή πέρα από έξοδα που καλύφθηκαν από την 2η Σχολική Επιτροπή, τα έξοδα έγινα από συνδρομές και έκτακτες εισφορές των Γονέων.
Τέλος η χρονιά έκλεισε με την γιορτή αποφοίτησης που διοργάνωσε ο σύλλογος Γονέων και με την παράσταση ‘ΕΛΕΝΗ’ που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου μας από μαθητές μας της Γ Γυμνασίου με την εποπτεία και διδασκαλία της καθηγήτριάς τους κας Ευγενείας Ζαγούρα.
Υπάρχει θέληση και απόφαση των μελών του ΔΣ να έχουμε και το 2009-2010 μια δημιουργική δραστηριοποίηση του συλλόγου προς όφελος των παιδιών.

ap.